Huidverzorging tijdens de seizoenen

Huidverzorging tijdens de seizoenen

Je huid is je grootste orgaan en daar moeten we goed voor zorgen. Het is daarom belangrijk om, net als de kleding die je draagt, je huidverzorgingsroutine aan te passen aan de seizoenen. De overgang van warme naar koude maanden (en omgekeerd) kan je huid namelijk flink beïnvloeden. Om te zorgen dat je huid in elk seizoen straalt, geven we je in dit artikel een paar tips.

Lente: oppepper nodig

Lente is het seizoen van vernieuwing, en dat geldt ook voor je huid. Na de koude winter is je huid vaak dof en uitgedroogd. Het is de perfecte tijd om regelmatig te exfoliëren en je huid te ontdoen van dode huidcellen. Hierdoor verbetert de opname van hydraterende producten. Een lichte, voedende moisturizer helpt je het meest in deze periode. Maak daarnaast gebruik van een serum boordevol antioxidanten, die je huid helpen herstellen en het meteen beschermen tegen de eerste zonnestralen.

Zomer: ultieme bescherming

De zomer brengt een verhoogde blootstelling aan Uv-straling met zich mee. In dit seizoen draait alles om bescherming en hydratatie. Gebruik een goede zonnebrandcrème, passend bij je huidtype, om je huid te beschermen tegen schadelijke Uv-stralen. Vergeet daarbij niet de zonnebrand om de paar uur opnieuw aan te brengen, vooral na het zwemmen of bij veel zweten. Doordat je huid tijdens de zomer vaak meer talg produceert, kan een luchtige, hydraterende gel of lotion om verstopping van je poriën te voorkomen. En hoewel we vaak geneigd zijn om serums in de zomer niet te gebruiken vanwege de warmte, kan een product zoals het NUORI Vital Repair Serum je huid na een dag in de zon juist herstellen. Dit komt door de krachtige antioxidanten die schade door vrije radicalen helpen te beperken.

Herfst: hersteltijd

De herfst is het ideale seizoen om je huid te herstellen en voor te bereiden op de koudere maanden die komen gaan. Exfolieer daarom regelmatig om dode huidcellen te verwijderen. Investeer daarnaast in hydraterende producten die de vochtbalans van je huid herstellen. Tijdens de herfst kan een voedend nachtserum bovendien wonderen doen. Het Chatelier Pure Cell Protection Youth Preserving Night Serum is een uitstekende keuze hiervoor. Dit serum zit boordevol actieve ingrediënten die je huid voeden en helpen om te herstellen van eventuele schade door de zomerzon.

Winter: intensieve voeding

De winter brengt koude temperaturen en droge lucht met zich mee. Je huid kan daardoor flink uitdrogen. Dit seizoen vraagt daarom om intensieve hydratatie en bescherming. Investeer in een rijke, voedende moisturizer die je huidbarrière versterkt en vocht vasthoudt. Voeg daarnaast een serum toe dat je huid diep voedt en beschermt tegen de effecten van de winterse kou. Gebruik zo een serum elke avond onder een nachtcrème voor een optimaal resultaat. Je huid zal je dankbaar zijn voor de extra verzorging en bescherming tijdens de wintermaanden.

Door je huidverzorging aan te passen aan de seizoenen, geef je jouw huid de beste kans om het hele jaar door stralend en gezond te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *