De ladydouche reinigt de intieme zones van vrouwen

De ladydouche reinigt de intieme zones van vrouwen

Als vrouw herken je het vast wel: je bent naar het toilet geweest, maar je hebt het gevoel alsof je intieme delen toch nog niet helemaal schoon zijn. Tijdens de menstruatie kan dit gevoel erger worden. Gelukkig is er een oplossing! Diverse douche wc’s hebben namelijk een speciale functie voor vrouwen: de ladydouche. Door deze functie voelt (en is!) jouw intieme zone altijd schoon en fris na ieder toiletbezoek.

Wat is een ladydouche?

Een ladydouche is speciaal gemaakt voor de natuurlijke verzorging van vrouwen. Het is een aparte en zachte waterstraal in de douche wc die ervoor zorgt dat de vaginale zone beschermd en gereinigd wordt met warm en zuiver water. De ladydouche zit in de douchearm van de douche wc geïntegreerd. Het is daardoor altijd hygiënisch beschermd wanneer het niet wordt gebruikt.

Een ladydouche zit alleen op douche wc’s, omdat normale wc’s geen douchearm met waterstraal hebben. Maar wat doet een douche wc precies?

Wat doet een douche wc?

Een douche wc is een speciaal toilet dat je intieme zones na een toiletbezoek reinigt met warm water. Het warme water komt uit de douchearm, die geïntegreerd zit in het keramiek van het toilet. Je hebt hierdoor geen wc-papier meer nodig. Het fijne van een douche wc is dat het een erg moderne uitstraling heeft en eruitziet als een normaal toilet. 

Nog niet iedereen is overtuigd van een douche wc. Dit komt doordat het anders is dan dat we gewend zijn. Het niet hoeven gebruiken van wc-papier voelt, misschien ook voor jou, nog wat ongebruikelijk. Maar wist je dat het reinigen van de intieme zones met schoon water ervoor zorgt dat bacteriën helemaal verdwijnen? Met wc-papier gebeurt dit niet, zelfs niet met vochtig toiletpapier. Ook heeft een douche wc meer comfort door de vele functies, en is hij makkelijk schoon te maken. En wil je toch wc-papier gebruiken? Dan is dat natuurlijk nog steeds gewoon mogelijk.

Wil je meer weten over een douche wc en hoe de installatie hiervan eruitziet? Neem dan een kijkje op de website van Toilet Direct.

Welke douche wc’s hebben een ladydouche?

De bekendste douche wc’s met ladydouche zijn de exemplaren van Geberit. Een ladydouche zit in de douchearm van de volgende Geberit douche wc’s geïntegreerd: de Geberit AquaClean Mera classic, de Geberit AquaClean Mera comfort, de Geberit AquaClean Sela en de Geberit AquaClean Tuma comfort. Alle modellen hebben hun eigen opties en voordelen. De Mera heeft de meeste functies en is de meest verkochte douche wc in Europa. 

Ladydouche starten en instellen

Het instellen van de ladydouche op de douche wc is zeer eenvoudig. Je kan de ladydouche starten en instellen met de meegeleverde afstandsbediening of via de app op je telefoon. Hoe intensief de waterstraal moet zijn, de temperatuur van de waterstraal en hoe hij precies gericht is, kun je helemaal zelf bepalen. Je kunt dit zelfs per persoon instellen. Op diverse Geberit douche wc’s heb je namelijk opties tot verschillende gebruikersprofielen. Wel zo fijn, vooral als meerdere mensen van het toilet gebruikmaken. Zo kun je de douchearm inclusief ladydouche met één druk op de knop aanpassen op jouw profiel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *