Een prachtig gazon aanleggen doen je zo!

Het gras is groener aan de overkant toch? Normaal gesproken is dit vaak natuurlijk niet waar, maar wanneer je het over echt gras hebt dan kan het wel eens een ander verhaal zijn. Gelukkig zijn er dan ook een paar opties waardoor een groen gazon, appeltje eitje is. Zo kun je een gazon aanleggen met graszaad of graszoden.  

 

Van zaadje naar groener gras!

De goedkoopste en makkelijkste manier om een gazon te creëren is om er een te zaaien. Het is namelijk gewoon een kwestie van wat zaad kopen bij Gazonplus, de grond goed aan te harken en dan zaaien. Net als met andere planten moet het natuurlijk wel eerst nog groeien, dus zal je nog wel een jaartje moeten wachten voordat je er echt plezier van hebt. Belangrijk is wel om het zo snel mogelijk te laten groeien zijn de bodemtemperatuur en vochtigheid. Het ideale moment is namelijk wanneer de bodem minimaal 10 graden is, en dat is meestal tussen februari en oktober.

 

Een gazon aanleggen? Rol het maar uit!

Wil je liever snel resultaat en snel met de teentjes in het gras? Dan is het aanleggen van een gazon met behulp van graszoden de beste manier voor jou. Het is misschien iets duurder dan zaad, maar je hebt dan wel een stuk sneller resultaat en het is even mooi. Ook bij graszoden geld dat je ze legt tussen februari en oktober wanneer de bodem minimaal 10 graden is. Het leggen van deze zoden kan best een flinke klus zijn, dus wees zeker niet bang om iemand om hulp te vragen. Je kunt namelijk al voor een paar tientjes de zoden laten leggen door een leverancier.

 

Onderhouden is behouden

Wanneer het gazon er eenmaal ligt dan is het natuurlijk wel belangrijk om de boel goed te onderhouden. Zou namelijk best jammer zijn als na je harde werk, het gras tóch groener is aan de overkant. Geef onkruid dus niet de kans om je mooie gazonnetje te verpesten. Over het algemeen, tenzij er een echte droogte is, hoef je je gras niet extra water geven. Wel zou je aan het begin van het voorjaar het gras kunnen bemesten. Wat betreft maaien, hoef je dit pas voor het eerste te doen eind februari. Daarna maai je in het voor- en najaar eens in de week of twee weken, in de zomer kan dit zelfs oplopen tot twee keer in de week. Zet tenslotte nooit zware spullen of tuinmeubels te lang op dezelfde, anders kunnen er lelijke kale plekken ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *