Zelfgemaakte sieraden verkopen? Zo ga je aan de slag!

Ben je lekker thuis bezig met zelf sieraden maken en heb je af en toe al wel eens wat verkocht aan vrienden of familie en zou je dit wel wat willen uitbreiden? Gelukkig kan je tegenwoordig met een beetje moeite en inzet relatief gemakkelijk je zelfgemaakte sieraden verkopen vanaf je eigen voordeur. Instagram, TikTok op ieder social media platform zie je mensen met hun eigen online webshop. En met een paar stappen kan jij misschien wel de volgende zijn die viral gaat op de socials met je prachtige sieraden.

Vind je doelgroep!

Wanneer je je eigen sieraden wilt gaan verkopen is het belangrijk om helder voor ogen te hebben wat voor sieraden je wilt maken. Zo kun je je bijvoorbeeld gaan richten op de wat luxere sieraden voor bruiloften of juist kiezen om een wat breder publiek aan te trekken met sieraden die je dagelijks kan dragen. En hierbij hoort natuurlijk ook een specifieke doelgroep. Van toekomstige bruiden met een klassieke smaak tot een trendgevoelige jeugd met een wat kleiner budget.

Hoe dan ook is het slim om te onderzoeken wat de huidige en toekomstige trends zijn op het gebied van sieraden. Door influencers te volgen, blogs en magazines te lezen kom je precies achter welke sieraden het helemaal gaan worden aankomend seizoen. En niet alleen op het gebied van sieraden is het belangrijk om de trends in de gaten te houden, maar ook qua marketing. Denk aan zoiets als bestellingen inpakken op Tiktok of mooie en gepersonaliseerde bedrukte dozen voor die extra touch.

​​​​​​Sieraden verkopen? Creëer je eigen webshop!

Nu je je doelgroep hebt bepaald is het dan ook echt tijd om je bedrijf te starten en jezelf in te schrijven bij de KvK. Wanneer je dit gefikst hebt, kun je beginnen aan het creëren van je webshop. En net als bij elke andere webshop is een goede vormgeving essentieel. Iemand bepaalt namelijk al binnen een aantal seconden of diegene jouw webshop een goede keuze is.

Denk dus goed na over wat je wilt uitstralen en pas hier de kleuren, afbeeldingen en lettertypes naar aan. Vergeet ook niet een mooi eigen logo. Gelukkig hoef je geen designexpert te zijn want de meeste platformen waar je een webshop op kan maken zitten bomvol mooie layouts.

Vergeet tenslotte niet om productfoto’s van een hoge kwaliteit te gebruiken. Dit kan je verkoop namelijk echt maken of breken. Probeer dus als het lukt eerst om zelf mooie foto’s te maken waarop je het sieraad goed en scherp in beeld brengt. Maak ze uit verschillende invalshoeken en maak zowel detail- en productfoto’s waarop een model het sieraad draagt. Zo kunnen mensen meteen zien hoe het sieraad in real life staat.

En niet onbelangrijk, geef je klanten de beste service die ze zich kunnen wensen! Adviseer welke kleur sieraad bij hen past, zorg voor een snelle reactie tijd en maak het bestelproces zo gemakkelijk mogelijk. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *