10 stappen voor het plannen van een roadtrip met je camper!

10 stappen voor het plannen van een roadtrip met je camper!

Droom je van dat heerlijke gevoel van vrijheid terwijl je op reis bent? Wij ook! Zin in avontuur is essentieel voor een fantastische roadtrip met je camper, maar er zijn nog meer dingen waar je rekening mee moet houden voor vertrek. Daarom hebben wij in 10 eenvoudige stappen alles samengevat wat je nodig hebt voor een ontspannen reisplanning. Na het lezen van dit artikel kun jij van een stressvrije roadtrip met je camper gaan genieten!

Zo plan je de perfecte camper roadtrip in 10 stappen

1. Bepaal de duur van je kampeervakantie

Wil je een mini-roadtrip maken langs de kust tijdens een spontaan weekend? Of ben je er klaar voor om voor langere tijd op pad te gaan? Een paar dagen vereisen niet veel planning, maar voor een langere roadtrip raden we zeker aan om vooraf een grove route samen te stellen, zodat je daar niet continue mee bezig hoeft te zijn tijdens je reis.

Ben je van plan om in het hoogseizoen te vertrekken voor een roadtrip met je camper? Dan is het zeker aan te raden om vooraf een plaats voor jou en je voertuig te reserveren. De populairste plekken zijn vaak al weken van tevoren volgeboekt. Als je van plan bent om een veerboot te nemen, is het verstandig om dit een paar dagen van tevoren te plannen en reserveren.

2. Kies een reisbestemming

Om je kampeervakantie te plannen, wil je een globaal idee hebben van naar welke regio je wilt gaan, zodat je de benodigde uitrusting kunt inpakken. Het maakt immers een groot verschil of je naar de bergen of naar de zee rijdt!

Als je graag een reisroute maakt, kijk dan naar op de kaart en beslis welke bestemmingen je echt wilt zien. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, kan het handig zijn om een prioriteitenlijst te maken en mocht een bestemming je te ver van de geplande route afwijken, bewaar deze dan voor de volgende keer! Markeer jouw favoriete route en bereken de reistijd tussen elke stop, zodat je comfortabel en stressvrij reist.

3. Reizen met je beste vrienden

De gekke avonturen die je onderweg beleeft zal de basis worden van talloze vriendschappen. Echter zal je je reispartner op een andere manier leren kennen, of je dat nu leuk vindt of niet. Je wilt de reis niet voortijdig beëindigen, dus denk goed na over wie je meeneemt op een langere reis. Al is de kans veel groter dat jij en je vrienden de tijd van je leven zullen hebben. Wat is er mooier dan alle mooie en spannende momenten van een camper roadtrip delen met je beste vrienden?

4. Vind de juiste camper voor jouw roadtrip

Vind de juiste camper voor jouw roadtrip

Het allerbelangrijkste bij het plannen van een roadtrip: het juiste voertuig! Bij Goboony heb je de keuze tussen reguliere campers en de populaire buscampers – afhankelijk van jouw voorkeuren en type reis. Bedenk voor het huren van een camper wat voor jou de belangrijkste onderdelen zijn. Bij een lange reis kan het fijn zijn om een vast bed te hebben, zodat je deze niet dagelijks op hoeft te maken. Wil je graag wildkamperen in de zomer? Kies dan voor een camper met zonnepanelen. Een verwarming in de camper is juist weer ideaal voor reizen in het voor- en najaar.

5. Maak een overzicht van de nodige financiële middelen

Om een roadtrip te plannen, heb je eerst een budget nodig. Bedenk vooraf hoeveel je per dag wilt uitgeven en zorg ervoor dat dit een realistisch bedrag is. Bereken de verwachte uitgaven voor brandstof, tol, campings en supermarktaankopen – zo kunt je grofweg jouw verwachte dagelijkse kosten bepalen. Vervolgens kun je de reisduur, route of campingkeuze aanpassen aan jouw budget.

6. Zorg voor entertainment tijdens jouw camper roadtrip

Doet een liedje je nog denken aan een specifieke vakantie? Als je het hoort, word je meteen met een glimlach op je gezicht teruggevoerd naar het strand. De juiste soundtrack is essentieel! Maak een gedeelde afspeellijst met de nummers waar je graag naar luistert tijdens het roadtrippen. Deze herinnert je beter dan wat dan ook aan je mooiste tijden. Vergeet ook niet een verbindingskabel mee te nemen, zodat je onderweg naar muziek van je smartphone kunt luisteren. Op Spotify vind je een heleboel kant-en-klare afspeellijsten die perfect zijn voor in het busje.

Pak je gitaar in voor lange gezellige avonden buiten bij het kampvuur of een reisdagboek, waarin je je spannende ervaringen kunt vastleggen. Neem ook een goed boek, spelletjes of een puzzel mee voor als het regent – kamperen in de regen kan ook heel leuk zijn.

7. Documenten en contant geld

Een beetje papierwerk kan jouw reisplanning eenvoudiger maken. Scan en kopieer belangrijke documenten zoals je identiteitskaart en indien van toepassing boekingsbevestigingen. Bewaar de kopieën op een andere locatie dan het origineel. Doe hetzelfde met je geld, verdeel het in verschillende vakken. In het geval dat je een stuk bagage kwijtraakt, zal het niet allemaal in één keer weg zijn.

Beste tip: stuur jezelf een e-mail met alle belangrijke informatie zoals campingadressen, telefoonnummers, bankgegevens etc. Als je jouw portemonnee of mobiele telefoon kwijtraakt, ben je blij dat je hier vooraf de tijd voor hebt genomen.

8. Met het gezin op kampeervakantie

Als je van plan bent met kinderen te reizen, moet je er zeker van zijn dat de gewenste bestemmingen en campings daar ook geschikt voor zijn. Voor de kinderen is het extra leuk als ze op vakantie nieuwe vriendjes maken. Kindvriendelijke campings met kinderanimatie en speeltuinen bieden daar volop mogelijkheden voor. Daarnaast is het vooral belangrijk om op de heen- en terugreis voldoende tussenstops te plannen, zodat de reis plezierig blijft voor zowel de ouders als de kinderen.

9. Op camper roadtrip met je hond!

Op camper roadtrip met je hond!

Lukt het je niet om afscheid te nemen van je harige vriend, zelfs niet voor een korte vakantie? Begrijpelijk! Gelukkig hoeft dat niet. In veel campers van Goboony kun je je hond meenemen!

Kijk bij het plannen van jouw reis of honden zijn toegestaan op de door jou geselecteerde camping en of er een extra tarief gerekend wordt. Kijk ook eens naar de omgeving. Zijn er voldoende hondenuitlaatplekken, wandelpaden of stranden waar honden zijn toegestaan? Met een beetje voorbereiding voorkom je onaangename verrassingen en kun je optimaal genieten van jouw vakantie met je huisdier.

10. Leer je camper kennen

Als je bij een goede partij een camper huurt, kun je heerlijk achteroverleunen en ontspannen. Je kunt ervan uitgaan dat onderhoud regelmatig wordt uitgevoerd en dat je je nergens anders druk over hoeft te maken dan het rijden met de camper. Ben je de trotse eigenaar van een eigen camper, vergeet dan niet regelmatig de bandenspanning, de profieldiepte en de voertuigverlichting te controleren. In het interieur moet je ervoor zorgen dat alle kasten goed gesloten en vergrendeld zijn, zodat er tijdens het rijden niets beweegt of open gaat.

Zo eenvoudig kan het plannen van een camper roadtrip zijn! Het belangrijkste is dat je zaken als de financiën, reisdocumenten en voorzieningen plant. Daarnaast is het handig om een algemeen beeld te hebben van je route en een paar campings. Maar plan niet te veel! Laat jezelf ergens nieuw belanden en wees spontaan! Ga offline en vraag de weg. Het zal je verbazen hoe vaak je goede tips krijgt van de lokale bevolking. Wijk af van de geplande route en sta open voor verrassingen, want de mooiste verhalen kun je niet plannen, ze gebeuren gewoon!

1 thought on “10 stappen voor het plannen van een roadtrip met je camper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *