Tips voor een kat aanschaffen

Miauw! Tips voor een kat aanschaffen

Je bent lekker door Tiktok aan het scrollen en voordat je het weet zit je hele algoritme vol met speelse kittens en snoezige spinnende katten. En ja, laten we dan eerlijk zijn, Dan wil je toch het liefst gisteren nog een kat in huis? Een huis is natuurlijk ook niks zonder huiskat. En al zijn die snoetjes moeilijk te weerstaan is het toch belangrijk om goed na te denken over het aanschaffen van een kat. Het kost namelijk net als een baby, tijd, geld en energie. Om je hierbij te helpen hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet zodat je er nog even lekker over kan spinnen.

De kat aanschaffen van je dromen!

Ben je vastbesloten dat je een kat gaat aanschaffen? Dan is de eerste stap natuurlijk om uit te vogelen wat voor kat je wilt. Wil je een kat die naar buiten kan en zijn eigen weg gaat of juist een kat die lekker op je schoot komt liggen? Zijn er kinderen in huis of ben je alleen? Wil je een echte raskat? Houd er dan rekening mee dat deze katten een stuk prijziger zijn en ook meer aandacht en verzorging nodig hebben. Zo hebben sommige katten een fur care routine waar je u tegen zegt. Wat voor kat je ook kiest, zorg er altijd voor dat je hem aanschaft bij een vertrouwde fokker of particulier of nog beter het asiel.

Feed me!

De keuze in voeding is reuze, van kittens tot senioren voor elke negen levens is wel weer een andere voeding. Een kat is wel kieskeurig en accepteert net als Garfield alleen de beste lasagne. Gelukkig is er tegenwoordig genoeg voeding van een hoge kwaliteit voor een goedkope prijs. Heb je een binnen kat aangeschaft dan is een bakje kattengras onmisbaar. Zo kan hij wat makkelijker zijn haarballen uitspugen.

Alle spulletjes die je maar nodig hebt!

Het beste is natuurlijk wanneer een kat zijn natuurlijke levensstijl zo veel mogelijk kan behouden, wat veel buiten spelen betekent. Helaas, zitten hier ook risico’s aan vast zoals het verkeer en zou je dus je tuin kunnen afsluiten. Is je kat veel binnen? Dan is het belangrijk om je huis met de juiste kattenbenodigdheden hierop aan te passen. Naast ruimte om te spelen met verschillende speeltjes en een krabpaal, is het ook belangrijk om een schone en fijne rustplek te hebben. Haal dus een lekker mand en kussens in huis waarin ze zich kunnen opkrullen. Tenslotte, is een schone kattenbak met vulling ook wel zo fijn. Vooral met al die heerlijke geurtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *