advies over soorten raamdecoratie

Het perfectie interieur: advies over soorten raamdecoratie

Er zijn veel soorten raamdecoratie waarmee je jouw interieur af kunt maken. Het is zoveel meer dan alleen een manier om de zon te weren. Raamdecoratie kan sfeer, stijl en functionaliteit toevoegen aan elke ruimte. Welke stijl je ook hebt, van modern tot klassiek, er is altijd iets wat bij jou past. Maar hoe weet je wat je moet kiezen? Geen zorgen, wij geven een overzicht van verschillende soorten raamdecoratie en helpen je een stapje op weg.

Waarom raamdecoratie?

Raamdecoratie is ontzettend belangrijk in de uitstraling en sfeer van een ruimte. Het maakt een ruimte af en helpt bij lichtinval en privacy. Stel je maar eens voor dat er in jouw woonkamer prachtige (vouw)gordijnen of jaloezieën hangen, die perfect aansluiten bij je interieur. Of dat er in de slaapkamer een goed verduisterend (rol)gordijn hangt, waardoor je een betere nachtrust hebt. Met de juiste inspiratie en goed advies kun je tot de beste oplossing komen. Sommige bedrijven bieden zelfs advies aan huis voor raambekleding.

Welke soorten raamdecoratie zijn er?

Er zijn ontzettend veel soorten raamdecoratie. Elke soort heeft haar eigen voordelen en ook jouw stijl bepaalt wat passend is. We lichten er enkele populaire keuzes voor je uit:

Gordijnen

Gordijnen zijn klassiek en veelzijdig. Je kunt ze in allerlei stoffen, kleuren en patronen vinden tegenwoordig. Voor iedere inrichting is er dus wel een passend gordijn. Kies bijvoorbeeld voor transparante gordijnen voor een lichte sfeer in de woonkamer of juist verduisterende gordijnen voor de slaapkamer.

Rolgordijnen

Eenvoud is het sleutelwoord bij rolgordijnen. Ze zijn perfect voor een elegante en moderne look. Rolgordijnen zijn, net als ‘gewone’ gordijnen, verkrijgbaar in verschillende stoffen, van transparant tot volledig verduisterend. Ze zijn bovendien eenvoudig te bedienen.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn terug van nooit weggeweest en zijn tegenwoordig erg populair. Ze zijn dan ook beschikbaar in hout, aluminium of kunststof. Met elke soort jaloezie creëer je een andere sfeer. Ze bieden bovendien uitstekende lichtregulatie en privacy.

Plisségordijnen

Wie kent ze niet: plisségordijnen. Dit type gordijn is erg veelzijdig. Er zijn reguliere plisségordijnen, top-down plisségordijnen of een dubbele variant, die beide kan. Er is daarnaast ook een type met extra isolatie. Plisségordijnen bieden vooral veel flexibiliteit wat betreft het regelen van de lichtinval.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn elegant en geven door hun gevouwen stof een luxe uitstraling aan elke kamer. Ze brengen ruimtes tot leven en zijn ideaal voor ruimtes waar je zowel stijl als functionaliteit wilt.

Onel: advies voor soorten raamdecoratie

De meeste bedrijven bieden veel soorten raamdecoratie aan. Maar met die overweldigende mogelijkheden kan het moeilijk zijn om zelf iets te kiezen. Bij Onel Window Dressings hebben ze jarenlange ervaring en een passie voor interieur. Ze bieden dan ook hoogwaardige raamdecoratie. Het is hun missie om voor elke klant de perfecte raamdecoratie te vinden. Ze werken bovendien vaak samen met architecten, ontwerpers en designers om al vanaf de (bouw)tekening mee te denken over de mogelijkheden. Bij Onel begrijpen ze dat elke ruimte uniek is en dat raamdecoratie maatwerk vereist. Daarom bieden zij ook advies aan huis. Hun adviseurs komen dan bij je langs om elke ruimte te bekijken, met jou jouw wensen te bespreken en de beste opties te selecteren. Een compleet interieur begint en eindigt immers met de perfecte raamdecoratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *