Zo creëer je een bohemian interieur!

Ben je helemaal weg van exotische prints, een relaxte hippie vibe en een vleugje wereldse charme? Dan is een bohemian interieur echt iets voor jou. Deze stijl is een heerlijke mengelmoes van kleuren, materialen, en patronen. Ga helemaal los met een bohemian inrichting die je persoonlijke vrijheid en creativiteit weerspiegelt. Durf jij het aan?

Wat is Bohemian precies?

Bohemian, of boho, staat bekend om zijn unieke en vrije uitstraling, ver van standaard en saai. Deze stijl haalt inspiratie uit de levenswijze van nomadische volkeren en creatieve geesten die zich in de negentiende eeuw in Franse steden vestigden. Zij zetten zich af tegen de conventionele levensstijl en omarmden de vrijheid van het rondtrekkende leven. Nu vertaalt die geest zich in een interieurstijl vol natuurlijke materialen, felle kleuren en diverse prints, perfect voor het uitdrukken van jezelf en het creëren van een ontspannen, hippie-achtige sfeer.

De materialen voor een bohemian interieur

Het bohemian interieur draait om de combinatie van uiteenlopende materialen. Denk aan hout, riet, rotan en bamboe, gecombineerd met linnen, leer, en wol voor een warme uitstraling. Een plak pvc vloer of betonnen vloer kan bijvoorbeeld prachtig zijn met een wollig vloerkleed. En houten stoelen met rieten zitting? Altijd een goede keuze in een boho interieur.

Voeg een beetje glamour toe aan je bohemian stijl met fluwelen gordijnen, schitterend glaswerk, en gouden of messing accessoires. Voor een Scandinavisch-bohemian vibe combineer je rustige, strakke basisstukken met speelse boho-elementen.

Pak uit met kleur en prints!

In een bohemian interieur mag je uitpakken met kleur. Kies voor felle tinten zoals rood, roze, of azuurblauw, of ga voor diepe specerijkleuren zoals okergeel, oranje en bruin. Start met een hoofdkleur en voeg kleuraccenten toe via accessoires, meubels of muren. De 60-30-10 regel helpt je om een evenwichtige kleurencombinatie te maken die rust en samenhang brengt.

Combineer grafische patronen met flamboyante tropische prints en impressionistische tekeningen voor een echt bohemian effect. Hang kleden met folkloristische patronen aan de muur, of drape een Mexicaanse deken over je bank. Vergeet niet de textuur van geweven stoffen en bedrukt behang met bloemmotieven voor die extra dimensie.

Creëer een bohemian paradijs met groen!

Gebruik veel planten om de boho look compleet te maken. Combineer groentinten en beige, of voeg een explosie van kleur toe met felle fruitkleuren. Grote kamerplanten in een rieten mand of terracotta potten versterken die mediterrane vibe, perfect voor elke bohemian ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *