Hoe decoreer je je huis in vintage stijl?

Bij vintage denk je misschien meteen aan een oude kast. Maar het vintage interieurontwerp gaat verder dan dat. Je gebruikt hierbij oude meubels en decoraties om je interieur een ouderwetse uitstraling te geven. Denk aan meubels met ronde vormen, warme kleuren, zachte lijnen en spullen die eruitzien alsof ze al een tijdje meegaan, zoals een vintage vloerkleed. Je kunt deze vintage stijl zelfs in een moderne woning gebruiken, zolang je maar de juiste sfeer weet te creëren. Hier zijn een aantal tips!

Volg deze richtlijnen

Wees gewoon lekker creatief en uniek. Ga je voor het eerst een vintage woning inrichten? Begin dan gewoon klein, zoals met één antiek item van een tweedehandswinkel. Houd je kleuren lekker neutraal, want dat past goed bij de vintage uitstraling. Vraag gerust oma of mama om advies en kijk of ze nog gave oude meubels hebben die ze willen wegdoen. En vergeet niet dat oude boeken een geweldige decoratie zijn voor dat vintage tintje in je kamer. Probeer dus wat te experimenteren en te mixen, want vintage stijl kan echt een toffe look geven aan je huis. Er zijn een aantal dingen die eigenlijk niet mogen ontbreken.

Houten meubels met bogen

Houten meubels zijn niet langer de laatste keuze voor je interieur. Als je die vintage sfeer wilt creëren, is hout de way to go. Niets kan tippen aan de warme en gastvrije uitstraling van houten meubelstukken in je huis. Als je een stuk vindt dat ontbrekende poten of hardware heeft, maak het dan gewoon. Je kunt het ook opknappen door te airbrushen of te schuren met schuurpapier om die verouderde look te krijgen. Zorg ervoor dat je meubels kiest met mooie rondingen die er elegant en vintage uitzien.

Vloerkleden

Als er één accessoire is dat vintage uitstraalt, dan is het wel een vloerkleed. Kijk altijd naar de herkomst, stijl en de details van het vloerkleed wanneer je op zoek bent naar een vintage vloerkleed. Kies geen vloerkleden met rafelige randen of die overmatig versleten zijn. Er zijn ook nieuwe vloerkleden, zoals de rozenkelim, die een vintage uitstraling hebben. De mooiste imperfecties zijn te vinden in verkleuring en lichte gebruikssporen die alleen maar bijdragen aan de uitstraling van je huis.

Kunst

Kies ook voor schilderijen in plaats van posters of prints. Dit geeft je huis een authentieke, vintage uitstraling. Je kunt zelfs een met de hand gemaakte houten lijst toevoegen aan je schilderij om het eruit te laten zien als een erfstuk. Ben je van plan om echt veel geld neer te leggen aan een oud kunstwerk? Vraag dan altijd naar eventuele certificaten die de leeftijd ervan bevestigen. Je wilt natuurlijk geen nep stuk kopen. Heb jij inspiratie gekregen na het lezen van dit artikel? Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *