Ready, steady… De keukentrends van 2024!

Hoe groot of hoe klein en hoe nieuw of oud, de keuken is toch wel het hart van je woning. Zo spendeer je er toch een grote tijd, aangezien je namelijk niet altijd iets lekker thuis kan laten bezorgen. En dan hebben we het er nog niet over wanneer je een echte leefkeuken hebt. Belangrijk dus om hier wel een fijne plek van te maken mocht je ergens nieuw gaan wonen of een aanbouw keuken willen bouwen. Om je een beetje te helpen met wat inspiratie op te doen hebben we een paar keukentrends van dit jaar voor je op een rijtje gezet.

 

Keep it natural!

Vergeet de strak witte designs en ruil het in voor een keuken vol natuurlijke materialen en kleuren. Een grote rol in deze trend is weggelegd voor hout en dan natuurlijk het liefst met een zichtbare en voelbare houtnerf, maar ook marmer en natuursteen passen in deze trend. Ze zorgen namelijk voor een uitnodigende sfeer perfect voor het leefkeukengevoel. Combineer deze materialen met donkere kleuren voor een warme en robuuste sfeer of kies juist voor lichte kleuren als beige en taupe om een luchtige uitstraling te creëren

 

A personal touch binnen de keukentrends

Overal in huis streven mensen steeds meer voor een eigen persoonlijkheid in de styling dus zo natuurlijk ook in de keuken. Die is namelijk meestal nogal vrij rechttoe rechtaan en met een personal touch kun je er dan juist iets bijzonders van maken. Ga in plaats van gladgestreken tegels voor een tegelwand met een handmatige look. Van blokjespatroon tot visgraat, de keuze is reuze onder de leuke motieven. Maar denk ook eens aan andere ambachtelijke producten zoals handgemaakt servies of kleden die de show kunnen stelen.  

 

Keep it round!

Ronde vormen zien we natuurlijk al wel langer in interieurland, maar ze maken nu ook hun optrede in de keuken. Van keukenkastjes tot -eilanden je zal vanaf nu veel vaker keukens met afgeronde hoeken voorbij zien komen. Dé manier om een extra gevoel van zachtheid in de keuken te krijgen én niet alleen symbolisch. Je stoten aan een ronde hoek doet namelijk een stuk minder pijn dan aan een scherpe hoek. Mocht je dit graag willen, maar niet meteen een gehele nieuwe keuken willen kopen? Dan zijn er gelukkig kant-en-klare modules die je aan een bestaande keuken kunt laten monteren.

Slimme keukentrends

Een trend die al een paar jaar steeds groter aan het worden is, is de trend van keukeninnovaties. Er is tegenwoordig steeds meer mogelijk om je keuken te voorzien van hightech-snufjes. Van ingebouwde koffiemachines en ovens die je met een app kunt besturen tot aan inductieplaten met ingebouwd afzuigsysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *