Schilderij ophangen zonder te boren

Schilderij ophangen zonder te boren? Zo doe je dat!

Alweer een gat in je mooie muren boren voor één schilderij, terwijl je zo graag af en toe een nieuwe vibe wil? Zonde! Want of je nou een appartement huurt en het van de huurbaas niet mag, of een eigen huis hebt waar je liever niet oneindig veel aan wil fixen, gaten zijn gewoon vervelend. Maar wist je dat je ook heel gemakkelijk een schilderij kunt ophangen zonder te boren? Met deze tips blijven jouw muren heel, maar zijn ze ook heel gezellig!

Snel en gemakkelijk met plakspijkers

Als je op zoek bent naar een simple oplossing voor haken en schroeven, kun je eens denken aan plakspijkers. Simpel, maar heel effectief! Met een plakspijker kun je lichte en zwaardere schilderijen ophangen aan de haakjes van jouw schilderij, maar in plaats van te boren plak je een (vaak doorzichtige) plakker op je muur. Zo’n onzichtbare oplossing is stijlvol én heel geschikt voor grotere frames. Een plakspijker kun je maar éénmalig gebruiken, dus zorg wel goed dat je bij het ophangen heel precies te werk gaat!

Hoe zit het met zware schilderijen ophangen?

Een schroef in de muur maakt gebruik van veel grip en kan daardoor veel gewicht verduren, dat is de reden dat we met z’n allen al jaren gaten in de muur boren om schilderijen op te hangen. De vraag is dan ook vaak wat het alternatief is voor zware schilderijen, die bijvoorbeeld 5 kilo wegen. Voor zulke schilderijen kun je gebruik maken van speciale kleefhaken of kleefstrips die veel gewicht kunnen verdragen. Het fijne aan kleefstrips en kleefhaken, is dat ze erg klein en onzichtbaar gemaakt kunnen worden tijdens het ophangen. Voor speciale vormen, zoals ronde schilderijen, is dat een perfecte uitkomst!

Een schilderij ophangen zonder boren? Hang het niet op!

Dit derde alternatief, waar een creatief oog voor nodig is, is iets wat zo voor de hand ligt dat veel mensen het vergeten. Maar schilderijen moeten niet per se opgehangen worden! Als je niet wil boren om je schilderij in je huis te zetten, kijk dan eens wat je op de grond kunt doen. Zet je schilderij simpelweg op de vloer, plaats het in de vensterbank of laat het eens in de boekenkast staan, de mogelijkheden zijn er genoeg. Als je je schilderij niet ophangt, krijg je ook nog eens een echt unieke uitstraling in huis waar minder mensen gebruik van maken en bespaar je je muren van een groot gat.  Het is niet alleen praktisch, want je kunt je schilderij makkelijker verplaatsen, maar het is ook een makkelijke manier om je huis wat speelser en dynamischer te maken.

Wat je ook kiest, jouw schilderij zorgt voor de sfeer

Welke keuze je ook maakt, het ophangen van jouw schilderij, met of zonder boren, is niet het allerbelangrijkste: Jouw schilderij boven de bank, het bed of waar dan ook maakt de sfeer. Als je op zoek bent naar iets unieks voor jouw muren kun je heel veel online vinden, waar ook nog eens alle details te vinden zijn om de juiste manier van ophangen te kunnen bepalen zoals gewicht en formaat. Op MyPhotoFlow vind je bijvoorbeeld allerlei prachtige kunstwerken, van schilderijen tot muurcirkels die jouw muren nieuw, verfrissend leven inblazen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *