Tjirp, tjirp! Met deze tips krijg je meer vogels in de tuin

Vind je het heerlijk om ’s ochtends wakker te worden met het getjirp van vogeltjes? Of zou je het liefst de hele dag vogels in de tuin zien rondflapperen, maar missen die eerde genoemde gevederde vriendjes? Gelukkig zijn er dan ook genoeg dingen die jij kan doen om van jouw tuin een waar vogel walhalla te maken.

De perfecte nestplek

Als je meer vogels in de wereld wilt, dan moeten er natuurlijk ook babyvogeltjes worden geboren. Helaas, zijn er in het algemeen in een normale tuin te weinig nestmogelijkheden voor vogels als merels, winterkoninkjes en heggenmussen. Een makkelijke manier om hierbij te helpen is door een stapel takken neer te leggen op een goede plek waar het kan blijven liggen en hier gesnoeide takken aan toe te blijven voegen. En vergeet natuurlijk niet de vogelhuisjes! Door vogelhuisjes op te hangen in je tuin zul je voordat je het weet meer vogeltjes in je tuin zien rondfladderen.

Vogels in de tuin? Zorg voor lekker eten!

Laten we eerlijk zijn, jij komt toch ook het liefst ergens waar lekker eten is? Nou dat geld net zo voor vogels. Dus wil je meer getjirp en gefluit in je tuin? Zorg er dan voor dat er wat lekkers te vinden is in je tuin. Door voedersilo’s of vetbollen vol gezonde zaden op te hangen zorg je ervoor dat vogels genoeg energie hebben om zich warm te houden. Belangrijk is wel om de voedersilo’s goed schoon te houden. Vogels zijn namelijk vatbaar voor allerlei ziekten die ze makkelijk kunnen doorgeven. En voorkomen is beter dan genezen!

Hiernaast doe je vogels ook een zeer groot plezier met meelwormen. Zo zullen er meer jonkies uitvliegen wanneer ze sappige, levende meelwormen gevoerd krijgen. Een echte babyboom in je tuin! De perfecte manier om wat beestje naar boven te lokken is mulch. Een laag houtsnippers of rijke, kruimelige compost is als een soort dekbed voor de grond. Hierdoor worden wormen en andere beestjes naar boven gelokt.

Bovendien is dit de perfecte kans om struiken en heggen te planten die niet alleen veel dichte begroeiing bieden maar waar ook nog eens sappige bessen aangroeien. En heb je vaak de neiging om die slordige zaadknoppen af te knippen? Wacht hier mee tot in het voorjaar want vogels zijn namelijk gek op de zaden en de insecten die zich hierin schuilhouden. Met deze tips heb je zowaar een heus feestmaal in je achtertuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *