Skincare routine 101: de basis voor een gezonde huid!

Of je nu worstelt met puistjes, een droge huid hebt, rimpels wilt tegengaan, of andere huidproblemen ervaart, de sleutel tot een gezonde huid begint bij een goede verzorgingsroutine. Het volgen van een skincare routine is essentieel om een gezonde huid te bereiken en te behouden. Met cleansers, serums, moisturizers, oliën en meer kan het echter lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Maar geen zorgen, wij hebben een eenvoudig stappenplan opgesteld om je te helpen op weg naar een gezonde huid.

De 8 stappen van een basic skincare routine

De algemene regel is om te beginnen met de lichte formules zodat de huid dit nog makkelijk kan opnemen zonder de barrière van zwaardere crèmes. Geef na elke laag je huid nog even de tijd om het product te absorberen.

  1. Totally clean!

Begin met het reinigen van je gezicht met een milde cleanser om make-up, vuil en overtollig talg te verwijderen. Een milde cleanser, zoals die van Skinceuticals, reinigt en hydrateert je huid tegelijkertijd.

  1. Tone it up!

Gebruik vervolgens een toner om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen en je poriën te verkleinen. Een toner helpt ook om de pH-waarde van je huid te herstellen.

  1. Get rid of those spots!

Ben je gevoelig voor puistjes? Dan is dit hét moment om daarvoor een crème aan te brengen zodat het goed kan absorberen.

  1. A little bit of serum

Breng een serum aan met een hoge concentratie actieve ingrediënten om specifieke huidproblemen aan te pakken, zoals een droge huid of rimpels. Serums worden dieper door de huid opgenomen en hebben slechts een kleine hoeveelheid nodig.

  1. Show those eyes!

Gebruik een oogcrème om wallen te verminderen, ontstekingen te kalmeren en extra vocht toe te voegen. Breng de crème voorzichtig aan met je ringvinger om de gevoelige huid rond de ogen te beschermen. Een andere tip is om de oogcrème in de koelkast te bewaren zodat het nog meer effect zal hebben.

  1. Hydrateren!

Een goede moisturizer is essentieel om je huid gehydrateerd en stralend te houden. Kies een dagcrème die past bij jouw huidtype en die de pH-waarde herstelt en eventuele droogheid tegengaat.

  1. A little bit of oil

Een van de krachtigste flesjes in de badkamer en daardoor ook onmisbaar. Gezichtsoliën dringen diep door in de huid en hydrateren, repareren en voeden de huid met natuurlijke vitamines. Gebruik bij een vettig huid een gezichtsolie, bij voorkeur alleen ’s nachts voor optimale resultaten.

  1. Feel the sunshine

Zelfs tijdens de wintermaanden is deze laatste stap niet een die je kan overslaan. Door elke ochtend zonnebrand aan te brengen bescherm je je huid tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. Omdat het als een beschermende laag werkt tegen de zon, moet je deze altijd als laatste stap aanbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *