Korean skincare routine

De ultieme Korean skincare routine; wij leggen hem je uit!

Korean Skincare, je hebt er vast en zeker wel eens van gehoord, maar wat is het nu precies? Het verschil met Europese skincare ligt kort gezegd aan het gebruik van ingrediënten. K-beauty producten zoals Anua bestaan alleen maar uit natuurlijk ingrediënten. Tenslotte, bestaat de Korean skincare routine uit maar liefst tien stappen. En die ga ik je uitleggen!

De volledige Korean skincare routine

Een 10-stappen routine klinkt wellicht wat intimiderend, maar wees niet bang want ik zal je er even doorheen lopen. En vergeet niet, je bent echt niet verplicht om alle stappen te doen. Het belangrijkste is om een routine te vinden die bij jou past. Of die nu uit 3, 5 of 10 stappen bestaat. Maar terug, voor waar je hier bent.

Cleanser op oliebasis. De basis van een Koreaanse huidverzorging ligt bij de dubbele reiniging van je huid, beginnend bij een reiniger gebaseerd op olie. Deze olie lost niet alleen resten van make-up, zonnebrand en overtollig talg op, maar verzacht en hydrateert ook nog eens je huid.

Cleanser op waterbasis. Een tweede reiniger op waterbasis helpt je overgebleven olieresten en onzuiverheden verwijderen uit de poriën.

Exfoliëren. Tweemaal per week een zachte exfoliator gebruiken zal je helpen om dode huidcellen te verwijderen en je poriën schoon te houden. Hierdoor is je huid weer helemaal klaar om belangrijke ingrediënten op te nemen en gaat hij lekker stralen.

  1. Om vervolgens de ph-waarde weer in evenwicht te brengen en de barrière van je huid te herstellen breng je wat toner aan. Hiernaast, helpt net zoals een exfoliator je huid om beter ingrediënten te absorberen. Belangrijk verschil met Westerse toners is dat Koreaans toners geen alcohol bevatten.
  2. Dit deel van de Korean skincare routine is een licht product op waterbasis dat vol zit met hydraterende, beschermende en anti-aging ingrediënten. En in combinatie met de toner en cleansers helpen ze de effectiviteit van de aankomende producten te verbeteren.
  3. Om fijne lijntjes, donkere kringen, acne, etc. aan te pakken gebruik je een serum. Dit bevat namelijk geconcentreerde en krachtige ingrediënten die deze problemen kunnen verhelpen. Nog krachtiger dan serums zijn ampullen, maar deze mogen echt maar één keer per week gebruikt worden. Zo vermijdt je plastische chirurgie levenslang 😉
  4. Iets wat je zeker niet dagelijks hoeft te doen, maar wel lekker om wekelijks te doen is een sheet masker op je gezicht leggen. Niet alleen goed voor je huid, maar ook nog eens een fijn relax moment.

Oogcrème. Om de donkere kringen, wallen en fijne lijntjes bij je ogen aan te pakken en de rest te verzorgen is het goed om dagelijks zowel ’s ochtends en ’s avonds oogcrème te gebruiken.

  1. Je hebt hiervoor natuurlijk heel wat producten op je huid gesmeerd en die wil je dan natuurlijk ook wel vasthouden. Een moisturizer is hier dan ook perfect voor.
  2. Tenslotte is het belangrijk om boven op je moisturizer nog een zonnebrandcrème aan te brengen om zo je huid te beschermen tegen de zon. Vergeet niet om gedurende de dag opnieuw wat aan te brengen voor een volledige dekking.

1 thought on “De ultieme Korean skincare routine; wij leggen hem je uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *