droger schoonmaken

Je droger schoonmaken? Dit is hoe je dat doet!

Heb je het geluk om een droger in huis te hebben, dan zul je vast en zeker ook wel weten dat je hem goed schoon moet houden om er ook zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Naast dat je kleren er ook een stuk blijer van worden is het ook niet geheel onbelangrijk om te weten dat zelfs de beste wasdroger in de fik kan vliegen wanneer je hem niet goed schoonhoudt. Het werd dus maar eens tijd voor een paar tips voor het schoonmaken van je droger!

Weg met alle pluisjes!

Het maakt niet uit wat voor droger je hebt, ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen. Een stoffilter. Dit filter zorgt ervoor dat de vezels uit je kleding niet in de motor van de droger komen en daardoor kapotgaat. Hiernaast, is stof ook nog eens brandgevaarlijk. Best belangrijk dus om dit stof zo vaak mogelijk weg te halen, het liefst een keer per week. Gelukkig, is het best simpel.

Haal het filter uit de droger en veeg met je handen het stof eraf tot er niets meer op zit. Om de laatste restjes goed uit het filter te krijgen kun je er nog even met een stofzuiger overheen. En als je dan toch bezig bent neem dan gelijk de ruimte mee waar het filter inzit. Juist hier blijft vaak overtollig stof zitten.

Droger schoonmaken? Houd rekening met het type droger

Heb je een beste wasdroger warmtepomp of condens dan heeft je droger een condens bak waar het vocht uit de lucht waarmee de was wordt gedroogd wordt opgevangen. Is je droger niet aangesloten op een waterafvoer vergeet dan niet om deze bak te legen. Bij condensdrogers kun je normaal gesproken de condensor uit de droger halen en schoonmaken met de douchekop. Helaas, kan dat bij een warmtepompdroger meestal niet. In dat geval is het verstandig om met een stofzuiger de condensor en het ventilatierooster schoon te maken voor een goede luchtcirculatie.

Heb je een luchtafvoerdroger? Maak dan regelmatig de luchtafvoerslang schoon met een stofzuiger. Dit omdat anders de warme lucht minder makkelijk kan worden afgevoerd en er dus ook gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Vergeet tenslotte niet om de vochtsensor schoon te maken. Deze sensor zit in de trommel en detecteert of de was droog is. Is hij vies dan kan de droger dus ook minder goed ‘’zien’’ of je was al droog is. Maak hem dus af en toe even schoon met een warm sopje.

2 thoughts on “Je droger schoonmaken? Dit is hoe je dat doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *