curly girl methode

Alles wat je wil weten over de Curly Girl Methode!

Een haar methode waar steeds meer dames met krullend en wavy lokken bij zweren is de Curly Girl Methode. En dat is nogal wat, want als jezelf zo’n lekkere bos krullen hebt dan weet je maar al te goed hoe moeilijk het kan zijn om ze goed te onderhouden. Maar wat maakt deze methode dan zo speciaal? Kort samengevat is het een kwestie van het kiezen voor de juiste haarproducten die passen bij jouw type krullen en ze te stylen op de juiste manier.

Wat is de Curly Girl Methode?

De Curly Girl Methode is ontstaan door het boek ‘Curly Girl; The Handbook’ waarin Lorraine Massey al haar ervaringen heeft gebundeld. In het boek leer je onder andere hoe je per krultype je je natuurlijke haar het beste kan verzorgen om het zo minder te laten pluizen en beter in model te brengen. En dat eerste is waar het voornamelijk overgaat bij deze haarroutine. Het kiezen van de juiste verzorgende producten. Als je aan de slag wilt met deze methode, kies dan een shampoo zonder sulfaten, parabenen, siliconen, wax, minerale oliën en uitdrogende alcohol. Deze stoffen zorgen er namelijk voor dat je haar sneller uitdroogt of leggen een laagje om je haar.

Alles wat je wil weten over de Curly Girl Methode!

Curly Girl Producten

Zoals we net al zeiden is het belangrijk om de juiste producten te kiezen en dat begint bij bepalen van jouw krultype. Dit kan best lastig zijn dus zijn er 5 kenmerken die je kunnen helpen om te bepalen welke producten bij jou passen.

Krultype

(1) stijl, (2) golvend, (3) krullend en (4) kroeshaar. Hoe hoger het cijfer, hoe zwaarder de haarproducten in principe mogen zijn.

Porositeit

Of te wel de staat van je haarschubben. Wanneer je je haar vaak hebt geverfd of vaak blootstelt aan de hitte van bijvoorbeeld een föhn dan kun je ervan uit gaan dat je een hoge porositeit hebt en je haarschubben ver open staan. Je haar wordt in dit geval tijdens het douchen snel nat, maar is naderhand ook weer snel opgedroogd. Herken je dit? Dan zijn vocht inbrengende producten als een crème of olie perfect voor jou. Heeft je haar juist een lage porositeit? Gebruik dan hydraterende haarproducten op waterbasis.

Haardikte

Heb je dik haar? Gebruik dan na iedere wasbeurt een vocht inbrengende conditioner. Is je haar meer aan de dunne kant? Kies dan voor een lichte hair milk conditioner.

Haardichtheid

Je kijkt hierbij niet naar hoe dicht je haar op elkaar staat, maar naar hoeveel haar je hebt. Hier kun je achter komen door in een spiegel naar je haar te kijken. Zie je veel of weinig van je hoofdhuid? Kies in het eerste geval voor lichte producten die in je haar kunnen blijven zitten, bijvoorbeeld een spray. In het tweede geval, kun je het beste gaan voor producten met een dikkere substantie zoals een butter.

Elasticiteit

Tenslotte, breekt je haar snel of rekt het ver mee? Wanneer je haar snel breekt kun je het beste haarproducten met proteïne gebruiken, maar in het tweede geval juist niet.

2 thoughts on “Alles wat je wil weten over de Curly Girl Methode!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *