Een klein balkon inrichten?

Ook een kleine tuin of klein balkon biedt eindeloze mogelijkheden, maar het kan soms lastig zijn om te bepalen hoe je de vierkante meters het best kunt inrichten. Laat je inspireren door de volgende ideeën om er een gezellige plek van te maken en de ruimte in de tuin of op het balkon optimaal te benutten.

 

Flower Power!

Een balkon is toch eigenlijk een soort kleine tuin in de lucht, en een tuin kan natuurlijk niet zonder beplanting. Bovendien zijn planten ook de perfecte accessoire. Door het combineren met verschillende planten creëer je een gezellige sfeer en geef je letterlijk kleur aan je balkon. En ook qua oppervlakte zijn er genoeg opties om er een groene oase van te maken. Wat dacht je van een paar mooie potten of bakken die je aan de reling van een balkon kan hangen.

Of wat dacht je van verticaal tuinieren? Zoals de naam al zegt werk je in dit geval in de hoogte, waardoor het maar weinig ruimte inneemt. Een mooie groene muur of zelfs een verticale moestuin, het kan allemaal.

 

Een klein balkon inrichten? Accessorize voor sfeer

Door gebruik te maken van verschillende accessoires zoals schilderijen, kleden, kussens of zelfs metalen vogels kun je elk balkon dan ook veranderen in een gezellige buitenruimte. Zo kun je in een handomdraai je betonnen balkonvloer een stuk zachter maken met behulp van een buitenkleed en tover je met behulp van een paar mooie kussens elke stoel om tot dé gewilde zitplek. 

 

Shine a light!

Niet alleen praktisch, maar ook nog eens super sfeervol is natuurlijk de verlichting. Creëer bijvoorbeeld een knusse plek door het ophangen van lichtsnoeren, hoe klein of groot het balkon het ook is. Voordat je verlichting koopt is het wel zo handig om te bedenken hoe veel en waar je precies licht wilt hebben. En vergeet vooral ook niet een paar lekkere kaarsen voor dat extra beetje sfeer.

 

Een klein balkon inrichten? Gebruik slimme meubels

Om lekker te loungen heb je echt niet perse een grote tuin of balkon nodig, meubels zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. Denk bijvoorbeeld eens aan een loungeset die deels ingeschoven kan worden. Of een bank waar je tegelijkertijd ook je kussens in kan opbergen. En je kunt natuurlijk niet de opklapmeubels vergeten. Als je eigenlijk geen tafel kwijt kan op je balkon, dan is een opklaptafel wel de uitkomst voor jou. Zo kun je er nog wel lekker je drankje opzetten wanneer nodig, maar ook gemakkelijk opbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *