wat is Sim Only

Wat is Sim Only? In ieder geval perfect voor je budget!

Loopt je huidige abonnement af en zit je toch langer door je Tiktok-feed te scrollen dan je dacht of bel je uren met vriendinnen? Dan kan het best zijn dat je een nieuw mobiel abonnement wil. Nou niet zo gek toch? En ook niet super moeilijk te regelen. Maar wat nu als je mobiel het nog prima doet en je niet perse behoefte hebt aan een nieuwe mobiel en de bijbehorende afbetalingskosten? Dan is er gelukkig een makkelijke oplossing. Een Sim Only abonnement. Wat dit precies is en het verschil met een prepaid simkaart, dat leggen we je uit.

Wat is een Sim Only abonnement?

Sim Only is een telefoonabonnement, maar dan zonder telefoon. Het is dus eigenlijk gewoon een abonnement met zoals de naam al zegt alleen een simkaart. Het voordeel hiervan is dat je dus alleen betaalt voor de bel- en internetbundels die jij kiest en niet voor de telefoon. Je kan dus gewoon nog steeds zelf makkelijk bepalen welk abonnement je wilt afsluiten, maar maakt het ook nog eens leuker voor je bankrekening. En ook niet al te onbelangrijk, het is een stuk duurzamer om nog wat langer van je telefoon te genieten dan elke keer een nieuwe telefoon aanschaffen.

Trouwens, kun je op deze manier misschien wel een abonnement kiezen met 5GB internet in plaats van de eerdere 3GB om zo je Instagram verslaving te voeden. Doordat de afbetalingskosten afvallen kun je met Sim Only voor hetzelfde maandelijkse bedrag als eerst een ‘beter’ abonnement afsluiten.

Bang dat je met een nieuwe simkaart ook een nieuw nummer zal krijgen? No worries! Sim Only met nummerbehoud is natuurlijk gewoon mogelijk. Je geeft dit net als met een nieuwe mobiele telefoon gewoon aan met het bestellen.

Sim only vs Prepaid

Maar wat is dan nu precies het verschil tussen Sim Only en Prepaid? Bij beide moet je zelf een telefoon regelen om maar zo te zeggen, maar waar je bij Sim Only maandelijks achteraf een vast bedrag betaalt, koop je bij Prepaid van tevoren tegoed. En is bijvoorbeeld je internetbundel op? Dan zul jij bij Prepaid tussentijds op moeten waarderen, maar hoef je daar bij Sim Only niet achteraan te gaan. Prepaid is dus vooral handig als je weinig internet op je telefoon en bijna nooit belt, maar wel bereikbaar wilt zijn. Doe je dit wel, maar is je telefoon nog helemaal prima? Dan is Sim Only de beste keuze voor jou!

1 thought on “Wat is Sim Only? In ieder geval perfect voor je budget!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *