glazen douchewand schoonmaken

Let it shine! Een glazen douchewand schoonmaken doe je zo

Het is natuurlijk prachtig een glazen douchewand, het geeft je badkamer niet alleen een luxe uitstraling maar geeft ook door de doorzichtige look de kleinste badkamer een ruimtelijke uitstraling. Helaas is een nadeel aan bijna onzichtbare glazen wand dat je er wel alles opziet. Zo kan er na een paar keer douchen al een witte waas van kalkaanslag ontstaan, wat dat luxe gevoel toch wel een beetje verpest. Gelukkig is het schoonmaken van een glazen douchewand best makkelijk.

In een paar stappen een glanzende douchewand

Zet een raampje open! Om je neus te besparen voor de geur van schoonmaakmiddelen is het belangrijk om voor goede ventilatie te zorgen. Zet dus gerust een deur of raampje open.

Spray hem in! Maak de douchewand nat met lauwwarm water en spray hem dan in met schoonmaakmiddel. Je zou eventueel ook zelf een sopje kunnen maken met een deel schoonmaakazijn en een deel water. Je kan het ook met een spons aanbrengen maar zorg er dan voor dat dit een zachte spons is om zo krassen te voorkomen.

Laat het ff intrekken. Afhankelijk van het schoonmaakmiddel wat je gebruikt moet je het even laten intrekken, voor de schoonmaakazijn is dit minimaal een kwartier. Zo wordt vuil en kalk opgelost wat het schoonmaken een stuk makkelijker maakt.

Spoelen en drogen. Gebruik vervolgens een vochtige spons of doek om de glazen douchewand schoon te maken. Werk van boven naar beneden en spoel de spons/doek regelmatig uit voor het mooiste resultaat. Maak tenslotte de glazen wand goed droog.

Glazen douchewand schoonmaken? Zo voorkom je kalkaanslag

Ook al maak je netjes wekelijks de douchewand schoon, kan er altijd kalkaanslag ontstaan. Vooral wanneer je in een regio woont met een hoge waterhardheid. Om het jezelf dan ook wat makkelijker te maken zijn er een paar tips. Leer jezelf ten eerste aan om na elke douchebeurt de wand droog te maken met een douchewisser om kringen en witte aanslag te voorkomen. Je zou ook nog speciale badkamerreinigers kunnen gebruiken die je douchewand vuilafstotend maken. Zorg er in ieder geval voor dat deze producten bijdragen aan een duurzaam huishouden Heb je een raam? Zet die dan open zodat het goed kan ventileren en vocht sneller verdwijnt om zo schimmel te voorkomen.

1 thought on “Let it shine! Een glazen douchewand schoonmaken doe je zo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *