De 10 Beste Lesbische Films en Series op Netflix in Nederland (2023)

De 10 Beste Lesbische Films en Series op Netflix in Nederland (2023)

Netflix heeft een schat aan lesbische films en series om uit te kiezen, en in 2023 zijn er nog meer fantastische opties beschikbaar dan een aantal jaar geleden. Of je nu op zoek bent naar ontroerende liefdesverhalen of boeiende dramaserie, Netflix heeft voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we de top 5 lesbische films en de top 5 lesbische series op Netflix in Nederland bespreken. Dus, ga er lekker voor zitten en laat je meeslepen door deze geweldige verhalen.

De 5 Beste Lesbische Films op Netflix

Het vinden van de juiste film kan lastig zijn! Daarom helpen we je op weg met onze top 5 lesbische films, te vinden op Netflix.

1. “Blue Is the Warmest Color” (2013)

Deze Franse film op Netflix is bekend om zijn intense en realistische weergave van een lesbische relatie. Het verhaal draait om Adèle, een jonge kunststudente, en Emma, een vrije geest met blauw haar. De film neemt je mee op hun emotionele reis, vol passie en hartzeer. Met een bekroonde vertolking van de hoofdrolspelers biedt “Blue Is the Warmest Color” een diepgaande verkenning van liefde en seksualiteit.

2. “The Half of It” (2020)

beste lesbische films - The Half of It

Deze film geeft een frisse draai aan het klassieke coming-of-age-genre. Het volgt de verlegen Ellie Chu, die onverwachts betrokken raakt bij het schrijven van liefdesbrieven voor haar klasgenoot Aster Flores. Terwijl de vriendschap tussen hen groeit, ontstaan er complexe gevoelens en een boeiende verkenning van identiteit en acceptatie.

3. “Ammonite” (2020)

beste lesbische film op netflix - Ammonite

“Ammonite” is een prachtig gefilmde historische romance die draait om Mary Anning, een beroemde fossielenjager, en Charlotte Murchison, een vrouwelijke geoloog. Hun liefdesverhaal ontvouwt zich langzaam te midden van de indrukwekkende kustlandschappen van 19e-eeuws Engeland. De film biedt een diepgaande blik op verlangen en de beperkingen van hun tijd.

4. “Portrait of a Lady on Fire” (2019)

beste lesbische films op netflix - Portrait of a Lady on Fire

Deze betoverende Franse film speelt zich af in de 18e eeuw en volgt de schilderes Marianne, die de opdracht krijgt om het portret van Heloïse te schilderen zonder dat zij dit weet. Terwijl Marianne Heloïse observeert, ontwikkelt zich een diepe en verboden liefde tussen hen. “Portrait of a Lady on Fire” is een visueel verbluffende en emotioneel krachtige film over kunst, verlangen en vrijheid.

5. “The World to Come” (2020)

beste lesbische films op netflix - The World to Come

Deze indringende film speelt zich af in het 19e-eeuwse Amerikaanse platteland en volgt de eenzame boerenvrouw Abigail en haar ontmoeting met de nieuwe buurvrouw Tallie. Hun verboden liefde bloeit op te midden van de ruige omstandigheden van die tijd. “The World to Come” biedt een diepgaande kijk op verlangen, isolatie en de zoektocht naar menselijke verbinding.

De 5 Beste Lesbische Series op Netflix

Deze series bieden een scala aan lesbische en LGBTQ+ verhalen en thema’s, van romantiek tot zelfontdekking. En heb jij geluk, de lesbische series zijn allemaal beschikbaar om te streamen op Netflix in Nederland in 2023.

1. “Feel Good” (2020-2021)

beste lesbische series op netflix - Feel Good

Deze komische serie volgt het leven van Mae, een stand-up comedian, terwijl ze worstelt met verslaving en haar relatie met George, een vrouw. De serie combineert humor met diepe emotionele momenten en biedt een eerlijke blik op het complexe proces van zelfacceptatie.

2. “Gentleman Jack” (2019-heden)

lesbische series netflix - Gentleman Jack

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Anne Lister, een 19e-eeuwse landeigenaar en openlijk lesbische vrouw, onthult deze serie haar fascinerende leven, romantische relaties en zakelijke ondernemingen. Het is een boeiende historische dramaserie met een sterke vrouwelijke hoofdpersoon. Dat zien we graag!

3. “Everything Sucks” (2018)

beste lesbische series op netflix - Everything Sucks

Deze serie speelt zich af in de jaren ’90 en volgt een groep tieners die samen een filmclub vormen. Het hart van de serie is de ontluikende romantiek tussen twee vrouwelijke hoofdpersonages, Kate en Emaline. “Everything Sucks” biedt een nostalgische en ontroerende kijk op tienerliefde en ontdekking.

4. “Please Like Me” (2013-2016)

beste lesbische series op netflix - Please Like Me

Deze Australische serie, gecreëerd door Josh Thomas, volgt het leven van Josh, een jonge man die ontdekt dat hij homoseksueel is. De serie verkent zijn persoonlijke en romantische avonturen, inclusief zijn relatie met Claire, een van zijn beste vriendinnen. “Please Like Me” combineert humor en ontroering en biedt een eerlijke kijk op het ontdekken van je identiteit.

5. “Queer Eye” (2018-heden)

beste lesbische series - Queer Eye

Deze reality-make-overserie volgt de “Fab Five” – vijf homoseksuele experts – terwijl ze mensen helpen hun leven te transformeren. De serie zit boordevol emotionele momenten en positieve boodschappen over acceptatie en liefde. Hoewel het niet strikt lesbisch van aard is, omvat “Queer Eye” de bredere LGBTQ+-gemeenschap en viert het diversiteit en inclusie.

Met deze lijst van de beste lesbische films en series op Netflix in Nederland voor 2023, hoef je niet ver te zoeken naar boeiende en ontroerende verhalen over lesbische liefde en identiteit. Dus, pak je popcorn, trommel een aantal vriendinnen op en geniet van deze prachtige en inspirerende verhalen die beschikbaar zijn met slechts een paar klikken op Netflix. Veel kijkplezier!

1 thought on “De 10 Beste Lesbische Films en Series op Netflix in Nederland (2023)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *