kleine badkamer inrichten

Een kleine badkamer inrichten doe je zo!

Waarschijnlijk zou een groot deel van ons een heerlijke ruime badkamer willen waar je niet alleen lekker vrij kan dansen onder douche, maar ook nog eens een groot vrijstaandbad hebt staan en genoeg ruimte hebt voor al je handdoeken en spulletjes. Helaas, kun je niet altijd zes gooien, maar gooi zeker niet de handdoek in de ring want met een paar handige tips is je kleine badkamer net zo efficiënt en mooi als haar grote zus.

Houd het simpel!

Het kan best zijn dat je persoonlijk zelf veel houdt van een druk behang, veel kleuren en stoffen met allerlei printjes, maar voor een kleine badkamer is dit niet echt ideaal. Het zorgt er namelijk alleen maar voor dat je badkamer er rommeliger en kleiner aan zal voelen. Het advies is daarom ook om het bij twee kleuren te houden. Een voor de muur en de ander voor de accessoires. Kies qua kleur voor de lichtere pastelkleuren of wit- en grijstinten. Wil je liever een wat donkere tint? Ga dan voor een halfglanzende afwerking, want dat reflecteert het licht goed.

Een kleine badkamer inrichten? Houd het open!

Om je kleine badkamer ruim te laten lijken is het belangrijk om alles open te houden. En omdat er vaak geen ruimte is voor een bad, geldt dit ook zeker voor de douche. Om de illusie van een ruime badkamer te geven moet je zoveel mogelijk visuele ‘rommel’ weglaten. Het beste is dan ook om voor een inloopdouche te kiezen, want dan gebruik je geen douchebak of douchecabine. Om te voorkomen dat het water overal naar toe spat wanneer je staat te douchen is het wel zo fijn om een douchewand te hebben. Kies hier dan ook voor glas om zo alles zo open mogelijk te houden. Ik hoor je denken: hoe ga ik een glazen douchewand schoonmaken? Gelukkig hebben wij ook daarvoor alle tips voor je verzameld!

Houd het licht!

Iedereen wil een grotere badkamer, maar als je er geen kunt maken, kun je er in ieder geval een faken. Een truc die je hierbij kan gebruiken is licht. Goede verlichting laat een ruimte er namelijk altijd groter uitzien dan dat het is. En vergeet ook natuurlijk licht niet. Hoe meer daglicht er binnenkomt, hoe ruimer je kleine badkamer wordt.

Een kleine badkamer inrichten? Houd het hoog!

We hadden hierboven al over licht om zo je badkamer er ruimer uit te laten zien, maar ook door het plafond op te lichten met ingebouwde spotjes kun je je de muren langer laten lijken. Hiermee creëer je de indruk van een hoger plafond en meer uitgestrekte ruimte. Een andere truc om het plafond hoger te laten lijken is door je muren helemaal tot aan het plafond te betegelen. Gebruik een gekleurde of decoratieve tegel bij de bovenste muur en plafondlijn om daar de aandacht naartoe te trekken.

2 thoughts on “Een kleine badkamer inrichten doe je zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *