Welk materiaal bedframe kan ik het beste kiezen?

Ben je op zoek naar een nieuw bed, maar heb je geen idee welk materiaal je het beste kunt kiezen? Je moet weten dat elk materiaal een andere uitstraling heeft. Zo is hout warm, sfeervol en past het goed in een landelijke stijl. Een metalen frame heeft daarentegen een veel koelere uitstraling. Het past goed bij een moderne of industriële stijl. Wat je ook kiest, laat je goed informeren!

Van welke materialen kan een bedframe gemaakt zijn?

In je zoektocht naar een nieuw bed zul je verschillende materialen tegen komen. Zo zijn er bedden van hout, stof, leer of metaal. Een frame van stof straalt zachtheid en warmte uit. Het brengt sfeer en gezelligheid in een slaapkamer. Leer is daarentegen heel stoer en chique. Het past heel goed in een hotel chique interieur. Een metalen frame is stabiel en sterk. Metaal staat dan ook mooi in een industrieel ingerichte slaapkamer. Dan is er nog hout. Een bedframe van hout heeft een natuurlijke uitstraling en dat past goed in de landelijke stijl.

Een houten bedframe

Hout is een natuurproduct. Dat betekent ook dat geen enkel bedframe van hout precies hetzelfde is. En dat maakt elk bed uniek. Elke houtsoort heeft weer een andere kleur en uitstraling. Je hebt de keuze uit een onbewerkt bedframe van hout en een geschilderd frame. In het eerste geval blijft de houtstructuur zichtbaar. In beide gevallen vraagt een houten bedframe niet veel onderhoud. Alleen af en toe afnemen met een iets vochtige doek.

Wat zijn de voordelen van een houten bedframe?

Een houten bedframe is niet alleen mooi, het heeft veel voordelen.
Hout:

  • Is een natuurlijk product waardoor het bij elke woonstijl past.
  • Straalt warmte en rust uit.
  • Is in verschillende formaten verkrijgbaar en dus geschikt voor het hele gezin.
  • Is tijdloos.
  • Heeft maar weinig onderhoud nodig.
  • Is hygiënisch wat het geschikt maakt voor mensen met een allergie.
  • Is geschikt voor elk type bodem.

Een metalen bedframe

Het voordeel van een metalen bedframe is dat het makkelijk te verplaatsen is. Metaal heeft een moderne uitstraling, maar het past ook goed in een industriële woonstijl. Net als hout vraagt metaal niet veel onderhoud. Het is voldoende om het frame af te nemen met een vochtige doek.

Een gestoffeerd bedframe

Een gestoffeerd bedframe is afgewerkt met stof of leer. Stof heeft een warme uitstraling, leer is stoer. Een leren frame is iets gemakkelijker in onderhoud dan een frame van stof. Maar uiteindelijk is de keuze die je maakt natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen smaak, stijl en voorkeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *