Webshop starten Dit is hoe je moet beginnen!

Webshop starten? Dit is hoe je moet beginnen!

Steeds meer mensen willen hun eigen baas zijn, en daarmee de baas over hun eigen toekomst. Het internet maakt dit doel toegankelijker dan ooit, want e-commerce is een geweldige weg naar succes. Hoewel het opzetten van een webshop niet meer moeilijk is, blijft het wel een lastige taak om inkomsten te genereren. Daarom hebben wij een kleine gids samengesteld met tips over het starten van een webshop.

Hoe een succesvolle webshop starten?

Wanneer je nadenkt over hoe je een webshop opzet, denk je waarschijnlijk aan de volgende factoren:

  • Geweldig website ontwerp
  • Eersteklas klantenondersteuning
  • Productafbeeldingen van hoge kwaliteit
  • Een uniek verhaal

Je hebt gelijk. De combinatie van deze dingen maken een webshop geweldig. Toch zorgen deze factoren ervoor dat jouw webshop van 1 naar 10 gaat, maar niet van 0 naar 1. Je hebt namelijk eerst verkoop nodig. Zonder verkoop kun je namelijk geen geweldige klantenondersteuning bieden en kun je niet beslissen over de unieke stem van jouw merk.

Als je niet kunt verkopen, ben je klaar voordat je echt begonnen bent.

Stappen om een webshop te starten

Kies de juiste producten

Misschien wil je graag een online webshop starten, maar heb je nog geen idee welke producten je wilt verkopen. Probeer dan strategisch een reeks producten te kiezen (of een enkel item) dat trendy is, of niet zo gemakkelijk te vinden is in winkels of populaire e-commercewebsites zoals Bol.com. Tijd voor een goede brainstrom sessie of effectieve vergadering om hier achter te komen!

Kijk naar je concurrenten

Onderzoek is een belangrijk onderdeel van het succes van jouw webshop. Als je eenmaal je producten hebt gekozen, kijk dan naar concurrenten en wat ze doen. Wat is hun businessmodel? Verkopen ze meerdere artikelen of slechts één product? Welke social media kanalen gebruiken ze? Wie is hun doelgroep? Hoe stimuleren ze de verkoop? Denk bijvoorbeeld aal betaald sociaal, PPC, e-mail of SEO.

Bouwen van je webshop

Nadat je jouw producten hebt gekozen en jouw concurrentieonderzoek hebt gedaan, is het volgende dat je moet doen jouw webshop bouwen. Je kunt bijvoorbeeld WordPress, Wix of Shopify gebruiken. Deze hebben veel sjablonen om mee te beginnen waardoor je makkelijk zonder ervaring zelf kunt gaan bouwen.

Kies bij het opbouwen van jouw online winkel een thema dat past bij jouw doelgroep en prijzen die het succes weerspiegelen dat jij voor ogen hebt. Door je webshop een gedenkwaardige naam te geven, weet je zeker dat mensen jouw naam zullen onthouden. Dat geldt ook voor je logo, dat zo kleurrijk of creatief kan zijn als je zelf wilt.

Vergeet jezelf niet in te dekken!

Wellicht heb je de verzekeringen die je wilt afsluiten als toekomstige ZZP’er al uitgezocht. Of ben jij iemand die denkt dit niet nodig te hebben? Dan adviseren we je om ons artikel te lezen over de verzekeringen die je moet hebben als ZZP’er. Better safe than sorry!

3 thoughts on “Webshop starten? Dit is hoe je moet beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *