Welke verzekeringen moet je hebben als ZZP’er

Welke verzekeringen moet je hebben als ZZP’er?

De laatste jaren zijn er steeds meer mensen die hun eigen business starten. Een webshop starten of service aanbieden online was namelijk nog nooit zo makkelijk. Het is tegenwoordig zelfs allemaal mogelijk via je telefoon, zolang je maar internet of Sim Only hebt. Er zijn veel voordelen aan het werken als zelfstandige, zoals het kiezen van je eigen uren, meer vrijheid en meer werkplezier, maar er zijn ook nadelen. Financiële onzekerheid en verantwoordelijkheden zijn daar twee belangrijke van. Gelukkig zijn er speciale verzekeringen voor een ZZP’er waardoor jij jezelf – en je bedrijf – kunt beschermen.

Welke verzekeringen zijn er voor een ZZP’er?

Hieronder lichten we de drie belangrijkste verzekeringen voor een ZZP’er nader toe.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Je zakelijke aansprakelijkheid wil je natuurlijk altijd zo laag mogelijk hebben. Hiervoor hoef je niet direct naar een verzekeringsmaatschappij te gaan. Begin met het opstellen en hanteren van algemene voorwaarden. Hier neem je niet alleen betaaltermijn, levertijd en garantie in op, maar ook wat de rechten zijn van jouw bedrijf en jouw klant als er iets misgaat.

Natuurlijk loop je hierna nog steeds risico. Jouw bedrijf kan namelijk nog materiële of letselschade veroorzaken bij andere. Door voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te gaan worden dit soort schades voor je afgehandeld.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Wanneer je in de adviserende dienstverlening werkt, kun je ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Dit is nuttig voor beroepen als architect, advocaat, accountant, reisadviseur, marketingadviseur of ingenieur. Je kunt namelijk altijd een vergissing maken, waar jouw opdrachtgever onder komt te lijden. Dit risico kun je makkelijk dekken met deze verzekering voor een ZZP’er!

Arbeidsongeschiktheids-verzekeringen voor een ZZP’er

Dit is natuurlijk ook een belangrijke verzekering voor een ZZP’er. Als je in loondienst werkt, heb je namelijk recht op een uitkering wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Helaas heb je hier als ondernemer geen recht op. Hoewel iedereen natuurlijk denkt dat dit hem of haar niet overkomt, raken er elk jaar tienduizenden mensen arbeidsongeschikt. Daarom doe je er goed aan om je hier verder in te verdiepen. We verklappen alvast dat een AOV helemaal niet duur hoeft te zijn. Dit is afhankelijk van je leeftijd, het eigen risico dat je kiest en het verzekerde bedrag.

Nu de zakelijke verzekeringen duidelijk zijn, wil je wellicht nog meer weten over privé verzekeringen. Lees hier meer over een aansprakelijkheidsverzekering hond!

2 thoughts on “Welke verzekeringen moet je hebben als ZZP’er?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *