aansprakelijkheidsverzekering voor je hond

Een aansprakelijkheidsverzekering voor je hond: een echte must-have!

Ben je een trotse hondeneigenaar dan weet je maar al te goed hoe speels je trouwe viervoeter kan zijn en soms ook wat onvoorspelbaar. Het ene moment ben je lekker aan het spelen en het andere moment maakt je hond per ongeluk schade in de tuin van de buurman. Kan natuurlijk gebeuren, maar dan is een aansprakelijkheidsverzekering bij bijvoorbeeld Allianz Direct natuurlijk wel zo handig om de kosten voor je hond te dekken. Maar wat er nu wel gedekt en waar moet je toch echt zelf voor betalen? Wij leggen het je uit!

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering voor je hond?

Vanaf het moment dat jij je hond in huis hebt, ben je aansprakelijk en valt je huisdier onder de gewone aansprakelijkheidsverzekering. Want hoe lief en schattig je hond ook is, we weten allemaal wel eigenlijk dat ieder dier een onberekenbaar element heeft. Omdat jij als baasje dus wel een bepaald risico neemt wanneer je een hond in huis neemt of ermee gaat wandelen ben jij in dit geval aansprakelijk. En kun je de meeste schade vergoed krijgen door de verzekering.

Wanneer is wie aansprakelijk?

Zoals hierboven genoemd wordt de meeste schade vergoedt, de meeste, omdat een belangrijke voorwaarde is dat de schade door de eigen energie van de hond moet ontstaan. Dat betekent dat wanneer je hond bijvoorbeeld uit de tuin breekt en de tuin van de buren een make-over geeft of opeens een voorbijganger bijt je het kan verhalen op je aansprakelijkheidsverzekering. Heb je met opzet je hond in de tuin van de buren laten razen of een commando gegeven om te bijten dan natuurlijk niet. Deze lijn kan soms best onduidelijk zijn en moet er per geval goed gekeken worden wat er precies is gebeurd.

Natuurlijk zijn er ook gevallen wanneer jij en je hond (of kat) allebei niet verantwoordelijk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wanneer een groepje jochies met oud en nieuw vuurwerk naar je hond gooien en die hier logisch gezien slecht op reageert. Ook wanneer iemand twee vechtende honden uit elkaar wil halen is het heel bot gezegd eigen schuld. Ga je tenslotte op vakantie? Dan is bijvoorbeeld je vriendin Eva waar je hond verblijft aansprakelijk.

Er is natuurlijk nog veel meer te weten, maar ja dan wordt het wel een heel boekwerk dus klik hier verder voor nog meer informatie over bijvoorbeeld de afhandeling van schade.

2 thoughts on “Een aansprakelijkheidsverzekering voor je hond: een echte must-have!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *