Welke vitamines heb ik nodig als veganist

Welke vitamines heb ik nodig? Een vegan zoektocht naar de juiste voedingsstoffen!

Steeds meer mensen kiezer ervoor om vegan te leven. Inmiddels is zelfs bijna 1% van de Nederlandse bevolking veganist! Als vegan weet ik dat het heel belangrijk is om ervoor te zorgen dat we alle nodige vitamines binnenkrijgen om onze gezondheid te ondersteunen. Maar welke vitamines heb ik nodig? In deze blog gaan we in op de uitdagingen van een vegan lifestyle, met een speciale focus op het vinden van de juiste vitamines. En raad eens? Er zijn tegenwoordig vegan vitamines van yummygums, die niet alleen eenvoudig zijn om in te nemen, maar ook onweerstaanbaar lekker! Een ideale oplossing dus.

Een vegan wereld van smaak en duurzaamheid

Sinds ik vegan ben, moet ik zeggen dat ik me fitter en energieker voel dan ooit tevoren. Een vegan lifestyle gaat echter niet alleen over het vermijden van dierlijke voedingsproducten. Ook producten met dierlijke ‘ingrediënten’, zoals leer of gelatine, of die getest zijn op dieren, vermijden veganisten. Veganisten omarmen een wereld van smaak en duurzaamheid. Mijn bord is altijd gevuld met kleurrijke groenten, peulvruchten, granen en noten. Toch is het belangrijk om bewust te zijn van de voedingsstoffen die je binnenkrijgt en waar je eventueel tekort aan kunt komen. Doordat we als veganisten bepaalde voedingsmiddelen links laten liggen, lopen we namelijk wel een groter risico op een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. En we willen natuurlijk wel een gezonde én gebalanceerde levensstijl.

Een compleet voedingspatroon: welke vitamines heb ik nodig?

Een van de grootste uitdagingen van een vegan lifestyle is ervoor zorgen dat je alle benodigde vitamines binnenkrijgt. Je vraagt je dan natuurlijk af: welke vitamines heb ik nodig? Het gaat vooral om diegene die vaak voorkomen in dierlijke producten. Vitamine B12, bijvoorbeeld, is essentieel voor een gezond zenuwstelsel, maar komt van nature niet voor in plantaardige voeding. Daar zie je dan ook vaak een tekort ontstaan. Maar ook omega-3 vetzuren, vitamine D en ijzer kunnen soms wat extra aandacht nodig hebben. Het is niet altijd eenvoudig om alle puzzelstukjes van je voedingspatroon op de juiste plek te krijgen, maar gelukkig ben je niet alleen. Advies kun je steeds vaker online en bij andere veganisten vinden en steeds meer supplementen worden speciaal voor veganisten gemaakt.

De ideale oplossing: Yummygums vegan vitamines

Welke vitamines heb ik nodig als vegan

Ik kan met enthousiasme vertellen dat ik een antwoord heb gevonden op de vraag: welke vitamines heb ik nodig? Met Yummygums vegan vitamines heb ik namelijk eindelijk de perfecte aanvulling gevonden voor mijn dagelijkse vitamine-inname! Deze kleine snoepjes zijn een feest voor mijn smaakpapillen, een nare nasmaak is verleden tijd. Tegelijkertijd is het een zegen voor mijn gezondheid. Ze hebben bijvoorbeeld een goed vegan ijzer supplement en een goede vegan omega 3. Een mooie bijkomstigheid: behalve vegan, zijn ze ook vrij van gluten, lactose, gelatine, zaden en noten én 100% halal! Met een zorgvuldig samengestelde mix van vitamine B12, D3, omega-3 en ijzer hebben deze yummygums mijn zorgen over mogelijke tekorten weggenomen. En doordat ze lekkere fruitsmaken hebben én kauwbaar zijn, zie ik er ook nooit tegenop om ze in te nemen. Een win-win situatie dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *