bh maat meten

Heerlijk in het netje! Zo kan je je bh maat meten

Hey ladies, wist je dat maar liefst 80% van ons rondloopt in een bh die eigenlijk niet past? Gek hé? Niet alleen doet dit geen recht aan onze prachtige vormen, maar het kan ook nog eens vervelende pijntjes veroorzaken. Hoofd-, nek- en rugpijn, we zeggen nee dankjewel! Maar geen zorgen, ik ga je laten zien hoe je gemakkelijk thuis jouw ideale bh maat kan meten. Het is tijd om onze ‘girls’ de liefde en support te geven die ze verdienen!

Stap voor Stap: Meet je Perfecte Maat

Stap 1: De voorbereiding

Om de juist bh-maat op te meten heb je gelukkig maar een paar dingen nodig. Ten eerste een zacht meetlint, een spiegel en misschien een paar extra handen als je het zelf lastig vindt om het juist te meten. Want samen is alles leuker toch?

Stap 2: De bandmaat

De bandmaat is je basis. Plaats het meetlint rond je ribbenkast, net onder je borsten. Dit is waar de band van je bh normaal zou zitten. Zorg dat het meetlint goed aansluit, maar niet knelt of te los zit. Schrijf deze maat voor het gemak even op een papiertje, want je hebt hem bij de laatste stap weer nodig.

Stap 3: De cupmaat

Nu het belangrijkste onderdeel van je bh maat meten. De cupmaat. Dit bepaalt hoe jouw ‘girls’ ondersteund moeten worden om zo te shinen. Meet de omtrek van je borsten op het volste deel. Let ook hier weer erop dat het meetlint goed zit – niet te strak, maar ook niet te los.

Een bh maat meten doe je met een maattabel

Heb je alles opgemeten? Kijk dan naar onderstaande tabel om de juiste bh-maat te kiezen. Kies altijd de dichtstbijzijnde maat. Heb je bijvoorbeeld een bandmaat van 83 cm? Ga dan naar het dichtstbijzijnde getal en kies 85 cm. Om je bh-maat te bepalen combineer je de band- en cupmaat. Is je bandmaat 85 en heb je cup C, dan is je bh-maat 85C.

Een paar extra tips!

– Probeer verschillende soorten bh’s en maten uit. Iedereen is uniek, en sommige stijlen Hema lingerie passen beter bij bepaalde lichaamsvormen dan bij de ander.

– Wees niet bang om een maatje meer of minder te proberen. Comfort en ondersteuning zijn key!

1 thought on “Heerlijk in het netje! Zo kan je je bh maat meten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *