De 5 modetrends voor het voorjaar van 2024

De 5 modetrends voor het voorjaar van 2024 die we allemaal zullen dragen

Terwijl sommigen druk bezig zijn met het maken van plannen voor Valentijnsdag – of Galentine’s Dag –, kijken de meeste van ons met smacht vooruit naar het zonnige voorjaar. En als er iets is dat ons opbeurt tijdens deze koude en regenachtige ochtenden, is het wel het vooruitzicht van de lente- en zomermode, toch?

Zeker, laagjes en warme Uggs zijn heerlijk om te dragen, maar het is jammer dat die gigantische winterjas al je outfits van de afgelopen maanden hebben verborgen.  Dat maakt het des te meer reden om, wanneer die winterjas weer naar de zolder kan, een geweldige lentegarderobe tevoorschijn te toveren.

Maar wat zijn de modetrends dit voorjaar? Wij vertellen het je!

De modetrends in het voorjaar van 2024

Doorschijnend wit

Doorschijnende stoffen zijn al een aantal seizoenen populair in de avondmode, maar in 2024 draag je de trend op een speciale manier. Door engelachtig wit een sexy twist te geven, is er niets hotter in de lente dan een doorschijnende witte jurk, of je nu uit eten gaat, naar het strand gaat of – natuurlijk – op een rode loper stapt.

Modieuze sportkleding

De dagen waarin sportkleding alleen voor sportieve activiteiten was, zijn voorbij. Misschien komt het door de pandemie, want na de lockdown zijn we niet gestopt met het dragen van loungewear en integreren we sportkleding in onze dagelijkse garderobe. Sweatshirts met capuchon zijn nu oversized en trainingstops kunnen perfect worden gecombineerd met je favoriete denim jeans. Maak het af met kleurrijke Dwrs sneakers om er een stijlvolle twist aan te geven. Comfortabel aankleden? Je hoeft het ons geen twee keer te vertellen!

Rozen

Bloemen… Voor de lente… We weten wat je denkt. Maar voordat je Miranda Priestly op ons afstuurt, luister even. We hebben het niet over elk willekeurig soort bloemen. Deze trend draait puur om rozen. Talloze ontwerpers hebben ’s werelds meest romantische bloemen gepromoot op hun lente/zomer catwalks, waarbij Simone Rocha, zoals altijd, een stap verder ging door echte rozen te verwerken in veel van haar prachtige, doorzichtige jurken. Of je zo ver wilt gaan, is aan jou, maar als je dit voorjaar in een bloemige modestemming bent, zorg er dan voor dat je het strikt rooskleurig houdt.

Metallics

Kerstmis, en daarmee het feestseizoen, ligt misschien wel achter ons, maar het lijkt erop dat dat geen reden is om de feestkleding naar zolder te doen. Metallics zullen jou en je outfits de komende maanden goed van pas komen, aangezien goud en zilver een van de populairste kleurentrends van 2024 lijken te worden.

Échte korte broeken

Als je de afgelopen weken het modecircuit van beroemdheden ook maar een beetje hebt gevolgd, zul je niet verrast zijn door deze laatste trend. Microshorts (je weet wel, die lijken op een slipje) hebben een echt moment beleefd sinds deze look op de catwalk verscheen. Iedereen, van Kendall Jenner tot Beyoncé, heeft zich bij de streetstyle aangesloten. Deze korte broeken vereisen wat moed (en warm weer), maar je kunt ze goed combineren met dijhoge laarzen voor wat meer bedekking.

Welke van deze modetrends ga jij dragen in het voorjaar van 2024? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *